Topvrouwennetwerk Bouw & Infra: ‘geld is vrijheid’

Wat een feest wat het om weer live bijeen te komen met het Topvrouwennetwerk. Ik ben al jaren aangesloten bij dit netwerk, dat een paar keer per jaar bijeenkomsten organiseert met interessante thema’s voor ambitieuze vrouwen in bouw, infra en techniek.  Ik was er trots op om gastvrouw te zijn afgelopen dinsdag: de bijeenkomst vond plaats bij WSP in Nederland, vestiging Nieuwegein.

Na een hartelijk welkom door Nina van Arum, initiatiefnemer van het Topvrouwennetwerk, mocht ik als Bouwvrouw van het Jaar een presentatie geven. Ik vertelde over mijn carrière, die begon met de aanwezigheid van de pers op mijn allereerste eerste werkdag. Mijn moeder had geregeld dat Dagblad Kennemerland klaarstond omdat ik de eerste vrouw was die op een bouwproject kwam werken bij Dura Vermeer. Inmiddels ben ik 30 jaar en enkele directiefuncties verder en geef ik leiding aan de businessunit Energie bij WSP. Hier heb ik vorig jaar een vrouwennetwerk opgezet, het WSP Women netwerk. Onze directie benoemt overal met trots dat wij zo’n netwerk hebben: zichtbaar zijn werkt!

Laat jezelf zien

‘Laat jezelf zien’ was dan ook een van de adviezen die ik de vrouwen gisteren meegaf. In je organisatie, door goed te communiceren wat je wilt en waar je naar toe wilt. Maar ook via LinkedIn. Een ander advies: zorg dat je ambassadeurs om je heen hebt, mensen die je iets gunnen. En durf stappen te zetten. Wil je bijvoorbeeld met de directeur-bestuurder om de tafel, denk dan niet ‘hij/zij zit niet op mij te wachten’, maar vraag of je eens een kop koffie met hem of haar mag drinken. Je zult zien dat dit lef wordt gewaardeerd.

Financiële vrijheid

Na mijn presentatie was de vloer voor Hanneke van Onna, die ons meenam in haar weg van ‘financieel failliet’ naar ‘financiële vrijheid’. Ze vertelde dat slechts 48% van de vrouwen in Nederland financieel onafhankelijk is, tegenover 80% van de mannen. De norm voor financiële onafhankelijkheid is momenteel een netto inkomen van €2200,-. Hanneke ging met ons in gesprek over geld en gaf praktische tips voor financiële onafhankelijkheid: ‘geld is vrijheid’.

Tot slot zong Barbara Breedijk van Comedy op Maat een fantastisch Topvrouwenlied, dat ze speciaal voor deze meeting had geschreven.

Rolmodel

Aan het eind van de bijeenkomst kreeg ik een prachtig beeldje van Nina van Arum: ‘Dit reiken wij uit aan vrouwen met een voorbeeldfunctie, die rolmodellen voor anderen kunnen zijn.’ Ik ben er heel blij mee! Het netwerken met andere vrouwen tijdens een heerlijk veganistisch buffet maakte de avond helemaal af.

Bekijk hier het videoverslag van het event

 

Facebook
Twitter
LinkedIn