Mijn eerste column in Cobouw!

Op 27 december verscheen mijn eerste column in Cobouw met als titel Beweging creëren in de bouw. Lees de column via Cobouw, of hieronder!

Sinds september mag ik me Bouwvrouw van het Jaar 2021 noemen. Met deze eervolle titel ga ik me volop inzetten voor meer veiligheid, innovatie, digitalisering, diversiteit en inclusiviteit in de bouw. Hoe? Dat lezen jullie komend jaar in mijn columns. 

Beweging creëren in de bouwsector: dat is waar ik voor sta. Al ruim dertig jaar werk ik in de bouw. Ik begon als uitvoerder van reconstructies op Rijkswaterstaat-projecten in het grond- en asfaltwerk, als enige vrouw. Daarna klom ik op naar leidinggevende posities binnen de energiebranche, onder meer bij Dura Vermeer, Joulz en WSP. Bijdragen aan meer diversiteit, inclusiviteit, shared in en (zij)-instroom binnen de bouwwereld, is mijn drive. Met mijn eigen carrièrestappen als voorbeeld en inspiratie.

Ook al mag ik jarenlang leidinggeven in eindposities, het contact met ‘de werkvloer’ is voor mij vanzelfsprekend en inspirerend. Waar zouden we zijn zonder de mensen die het grondwerk uitvoeren, energieaansluitingen maken, beton storten, wegen aanleggen en alles wat daar omheen hangt? Zonder hen is de bouwsector nergens.

Als Bouwvrouw van het Jaar zie ik het als mijn missie om de sector juist voor hen en hopelijk voor veel nieuwe en diverse collega’s aantrekkelijker te maken en daarnaast de instroom van nieuwe medewerkers in de bouw te verhogen. Een belangrijk middel daarvoor is het afsluiten van langdurige contracten (8-10 jaar) die zorgen voor voorspelbaarheid en continuïteit van de opdrachtenstroom vanuit de opdrachtgevers.

Het zorgdragen voor een vast omzetvolume per jaar geeft ruimte bij de opdrachtnemers om echt te investeren. In het aannemen van medewerkers, afsluiten van vaste contracten, scholing en teamvorming. Zo behouden we waardevolle collega’s en werven we ook nieuwe. Ook maak je bouwplaatsen hierdoor veiliger: vaste en diverse teams nemen meer verantwoordelijkheid, voelen zich verbonden met het bedrijf en werken beter samen, ook aan een veiligere bouwplaats. Hier zet ik me graag voor in!

 

 

Foto: APA

Facebook
Twitter
LinkedIn